IPTV is een manier om duizenden zenders in één abonnement te ontvangen. Dit kan omdat IPTV via het internet werkt. Het signaal van de tv wordt bij IPTV omgezet naar een compact digitaal signaal.

Voordat je gebruik kunt maken van IPTV, is het wel belangrijk om een aantal dingen op orde te hebben.

Je hebt namelijk de volgende dingen nodig om dit te doen:

Een abonnement

Als eerste is het belangrijk om een abonnement te hebben van een IPTV provider. Dit is bij verschillende internet providers te vinden. Hierbij heb je te maken met legale IPTV. Er zijn echter ook veel illegale aanbieders van IPTV.

De meeste aanbieders van IPTV hebben ook een app. Hiermee is het mogelijk om vanaf alle apparaten gebruik te maken van IPTV. De illegale aanbieders hebben vaak geen eigen app.

Een decoder

Het is belangrijk om een decoder te hebben voor je TV. De decoder wordt direct op het modem/router aangesloten, zodat je de beste kwaliteit IPTV kan ontvangen. De decoder zorgt ervoor dat het signaal omgezet kan worden naar je tv.

Het is ook mogelijk gebruik te maken van een app die je op je tv of ander apparaat aan kunt sluiten. Deze app heeft hierbij precies dezelfde functie als de decoder. Echter hoeft een app niet direct aangesloten te worden op de modem.

Een internetabonnement

Verder is het belangrijk om een internetabonnement te hebben. Aangezien de IPTV abonnementen via het internet werken, is het belangrijk dat je een goede internetverbinding hebt om gebruik van te maken. Het is aan te raden om ook voldoende internet te hebben om mee te werken.

Als je van plan bent om gebruik te maken van IPTV, is het aan te raden om minimaal 50 Mb per persoon die IPTV gebruikt te hebben. Hiermee kun je een kwaliteit van 4K bereiken. Als er ook nog andere mensen gebruik maken van je internet, is het aan te raden om meer dan 50 Mb te nemen.

Een moderne TV

Als laatste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een moderne TV hebt om gebruik van te maken. IPTV kan namelijk alleen maar aangesloten worden op een moderne tv. Hierbij is het ook belangrijk om een HDMI aansluiting te hebben om alles goed te kunnen ontvangen. De decoder moet namelijk via een HDMI aansluiting aangesloten worden aan de TV.

Op het moment dat je een TV app wilt gebruiken om IPTV mee te ontvangen, is het aan te raden om een smart-tv of een mediaspeler te gebruiken. Hierdoor is het namelijk mogelijk om de IPTV met een app te ontvangen. Voor het gebruik van IPTV op een ander apparaat is alleen een app en internetverbinding nodig om hier gebruik van te kunnen maken.

Er zijn nu 3 mogelijkheden om van IPTV gebruik te maken ;

  1. Via een Android Settopbox1
  2. Via een Formuler Settopbox2
  3. Via een 3MU link3

De meest stabiele en uitgebreide optie is met een Settopbox.
In principe zijn alle Settopboxen vanaf HD en hoger geschikt, ook met Wifi maar dat is absoluut trager.

1 Android Settopbox, in principe draait iedere settopbox onder een versie van Android, echter geven wij de Formuler2 apart aan omdat deze een eigen applicatie gebruikt, MytoOnline2 die erg uitgebreid en overzichtelijk in gebruik is.

2 Formuler Settopbox, vanaf versie Z8 en hoger draaiend met de MytvOnline2 app.

3 3MU, geschikt voor PC, Tablet, Telefoon, SmartTV maar ook met Settopbox.

Lijsten, meer dan 9000 TV kanalen van de hele wereld, nadeel is de lange laadtijd bij een volledige lijst, op verzoek kan de lijst aangepast worden met de landen keuzes te beperken.
Alle TV, VOD en Series lijsten worden dagelijks aangepast, er zijn nu meer dan 12000 titels.